TRABZON / ARAKLI - ERENLER İMAM HATİP ORTAOKULU

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 104. Yıl Dönümü

Kutlama Programı okulumuz bahçesinde gerçeklerştirildi.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı "Hareketli Yaşam ve Sportif Faaliyetler" projesi kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen

"Hayde Trabzon Spora" projesine okulumuz da dahil oldu.

Şbt

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesi Genç yeryüzü doktorları Kulübü Erenler İmam-Hatip ve İlkokulunu ziyaret etti.

Bu kapsamda öğrencilerimize göz taraması yapıldı. Sınıflarda bazı deneyler yapıldı.

Okulumuz kütüphanesine kitap bağışı ve öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdiler.

Okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ ziyaretle ilgili olarak: "Başta kulüp başkanı Ahmet İlhan Soyyigit olmak üzere tüm kulüp üyelerine teşekkür ediyoruz.

Ayrıca KTÜ Farabi hastanesi Başhekimi Prf. Dr. Celal TTEKİNBAŞ hocamıza da okulumuz ve tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Ara

15 temmuz hain dar be girişimi ile ilgili öğrencilerimizin hazırladığı resim. şiir ve yazılardan oluşan  "15 Temmuz Çocuk Gazetesi" yayınlandı.

okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ yaptığı açıklamada "15 TEMMUZ çocuk gazetesini hazırlayan Erenler İlkokulu İmam Hatip Ortaokulu yayın ekibine, resimleri,

şiirleri ve yazılarıyla katkı sunan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Ara

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım değerlerime Sahip Çıkıyıyorum) projesi kasım ayı faaliyetleri kapsamında Ayın Temiz sınıfı ayın öğrencisi etkinliği düzenlerndi.

Sorumluluk bilincini kazandırmak, öğrencilerin kendi sorumluluklarını bilmek ve yerine getirme alışkanlığı lazandormak amacıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetimiz, bundan sonra da her ay devam edecek.

Kas

Bakanlığımız, Eğitimin Tüm Kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni Başlattı

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bizlere ilelebet payidar kalacak bu Cumhuriyet'i emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız için canını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

Eyl

Okul Müdürü Ali Osman TEKİNBAŞ'ın açılış konuşmasıyla başlayan program, şiirlerin okunması ve öğrencilerin

yaptığı çeşitli etkinliklerle devam etti.

Tem

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Erenler İmam Hatip Ortaokulu kayıtları başlamıştır.

Kayıt yaptıracak olan Velilerimiz aşağıda yer alan kayıt dilekçesini doldurarak okul idaresine müracaat etmesi gerekmektedir.

Haz

okulumuz koridorlarında Kadim Şehirler ve Kutsal Mekanlar Panosu oluşturularak her ay İslam Kültür ve Medeniyetinde önemli yeri olan bir kutsal mekan ve İslam medeniyetinin beşiği olan bir şehrin tanıtımının yapıldığı panolar oluşturuldu. Ayrıca  Hadis-i şerif köşesi oluşturularak sembollerle anlatılan hadisi öğrencilerin bulması ve doğru bulanların ödüllendirilmesi faaliyetleri yapıldı. Bu faaliyetleri Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yavuz BAYRAK organize etti.

Haz

8. Sınıf öğrencilerimize ve öğretmenlere yönelik moral ve motivasyonlarını artırma amaçlı çeşitli faaliyetler düzenlendi. Bu kapsamda Trabzon Merkezdeki tarihi ve doğal güzelliklerin ziyaret edilemsi için gezi düzenlendi. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar arası futbol turnuvasına öğrenciler katılarak İlçe üçüncüsü oldular.

Haz

Erenler İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde , kültür ve medeniyetimizden gelen geleneksel sanatlarımızın tanıtılmasına yönelik sergi   açıldı.

May

Ortaokul son dınıf öğrencilerimize genel ve mesleki Liseler hakkın da  bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca sınavla öğrenci alan okullar ile ilgili video ve salytlar eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Of Rehberlik ve Araştıma Merkezinde ngelen Rehber öğretmenlerimiz sınav kaygısı ve motivasyon ile ilgili de öğrencileri bilgilendirdiler.

May

Akademik takip komisyonumuzla ve diğer öğretmenlerimizle toplanarak "eğitim sürecinde öğrencileri, motive etmenin yolları" konusunda müzakerelerde bulunduk. Amaç öğrencilerin daha verimli ders  dinlemerini sağlamak ve motivasyonunu artırmak. Yapılan müzakereler neticesinde ortaya çıkan sonuçları şu şekilde sıralayabiliriz:

Eğitimde motivasyonu sağlamak için dikkat edilmesi gerekenler
  1. Derse başlarken ilginç, şaşırtıcı, merak uyandıran sorular sorulmalı.
  2. Sınıfa değil öğrenciye ödev verilmeli.
  3. Verilen ödev öğrenci için anlamlı olmalı.
  4. Öğrenci motivasyon için ödüllendirilmeli. ...
  5. Öğretmen sınıfta akran öğrenmesine odaklanmalı.

Nis

Okulumuzda  akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırmak amacıyla "Hayırda Yarışanlar" etkinliği düzenlendi.